Slide

1- daagse Cursus - Anatomie Snijzaal Utrecht


Kynomassage organiseert samen dr. Claudia Wolschrijn 1 praktijkmiddag Anatomie in de Snijzaal aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Je hebt voor deze middag geen vooropleiding nodig, de les is geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in de Anatomie van de hond. De middag start om 13.15 uur. Het is mogelijk om deze dag iets eerder te komen en de ochtend door te brengen in het Studielandschap. Hier zijn preparaten op 'sterk water' aanwezig en kun je diverse skeletten bekijken, echt een aanrader! 

Inhoud van het practicum

We krijgen les van docent dr. C.F. Wolschrijn. Zij legt de anatomie uit aan de hand van een aantal (natte) preparaten en (droge) plastinaten. De preparaten zijn ter beschikking gesteld voor de wetenschap. Ze zijn gespoeld en ruiken niet. Er wordt uiterst respectvol mee omgegaan. De plastinaten zijn droge preparaten waarin het water door siliconenkunststof is vervangen.

Het thema van deze les is als volgt:

  • Reis door de Organen
    Op deze middag bespreken we de Anatomie van de Organen. We gaan een reis maken die begint bij de mond en eindigt bij 'de kont'. Indien je specifieke vragen voor deze dag hebt, kun je ook deze van te voren indienen bij je inschrijving. Dan legt Claudia nog wat extra materialen klaar.

Tijdens het practicum is het dragen van handschoenen en een schort verplicht. Deze krijg je van ons uitgereikt voor aanvang van de les. Let erop dat je deze dag een lange broek aandoet en als je lang haar hebt, dit in een staart doet. Je mag in de Snijzaal geen foto's maken.

Datum

donderdag 18 april 2024     VOL !!!

Tijd

13.15 tot 17.00 uur

Locatie

Androclus-gebouw Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

Docent

Claudia Wolschrijn - Docent Anatomie Snijzaal

Prijs

€130,00

Inclusief documentatie eniets lekkers voor tijdens de pauze

Deelnemende honden

Dit practicum volg je zonder hond.

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage is een door het CRKBO geregistreerde instelling en is daarmee vrijgesteld van BTW.

Website Zegenrijk